Avbytare:
Rasmus Ceder
Zebastian Jönsson

-----------

I en match med högt tempo och med många chanser på båda hållen. Det är ett RAIF som vill vinna till 100% efter förra årets storförlust i serien. Men det var ett för dagen strået vassare Tomelilla som tog segern.

Det var en match som började tungt för RAIFs del då man redan efter 5 min fick byta ut sin anfallare och kapten Tobias Björk efter en skada. Ett tugnt avbräck för RAIF. In på denna plats hoppar Rasmus Ceder.
Matchen börjar i ett tempo som båda lagen behärskar bra, men efter 7 minuter dimper det ner en boll på fötterna på en Tomelilla spelare efter en hörna och behärskat gör han 1-0 till Tomelilla.
Ett RAIF som ställer till med problem för Tomelillas uppspel och ett högt pressande lag som vill framåt och det ska ge utdening. En match som det skapas mycket chanser och det är RAIF som har dem farligaste. Efter 25 minuter kommer också målet. Patryk Löfgren fångar upp en boll och skjuter kyligt in 1-1. Efter detta var det lite hawawiifotboll med böljande spel och mycket snabba vändningar men inget som egentligen resultera i något farligt, dock hade Johannes Wetterberg en chans med 10 kvar av halvleken, men precis i skottögonblicket blir han undantryckt och missar tyvärr. Precis innan paus får dock Tomelilla en hörna som samtliga RAIF spelare missbedömmer och en Tomelilla spelare får stå fri vid bortre stolpen och enkelt nicka in 2-1. Detta resultat blir även pausresultat.

I andra halvek är det ett RAIF som ställer upp med Hampus Henricsson som anfallare och Rasmus Ceder som yttermittfältare.
Andra halvek är nog den den bästa halvleken RAIF gjort detta året (av dem matcher skrivarna har sett). Ett RAIF som efter ungefär 55 min skapar farliga målchanser på rad och fortsätter med detta halvleken ut. Ett Tomelilla som inte kommer till någon riktigt farlig chans då dagens mittbackar sliter och gör en enorm insats, både Rickard och Mattias sliter som djur och visar att de blir viktiga under säsongen. Framåt pruducerar RAIF mycket, Hampus Henricssoon visar upp sin snabbhet i en löpning men blir avblåst för offside. Frågan i denna situation om det verkligen var offside?? Vi skulle få se prov på Hampus snabbhet fler gånger och han löpte väldigt mycket i djup och många gånger sliter han sig loss från sina spelare och han är ett ständigt hot. Efter cirka 65 minuter går RAIF över och spelar med en 3-backslinje och då spelade man:
Backar: Rasmus Ceder, Mattias Hansson, Rickard Eklund
Defensiva mittfältare: Johannes Wetterberg, Bogi Einarsson
Yttrar: Marcus Hansson och Hampus Svensson
Innermittfältare: Pontus Haraldsson
Anfallare: Patryk Löfgren och Hampus Henricsson.

En halvek som bjöd på det mesta, hårt spel, fina tacklingar, ja nästan allt - utom mål!

En match som kan sammanfattas med att ett oavgjort resultat inte hade varit orättvist men för dagen hade Tomelilla turen på sin sida!
Grattis till segern Tomelilla!

Dagens poäng:

3 poäng: Mattias Hansson
För sitt oehörda slit i mitten och sina få misstag tycker jag att Mattias är den bästa i denna matchen.

2 poäng: Rasmus Ceder
För sin heroiska insats i denna match där han spela allt utom målvakt, startar på bänken kommer in som anfallare och blir sen mittfältare och tillslut back. En jättekämparinsats av denna man! HAn förtjänar applåder och ligger tätt bakom Mattias i denna match!

1 poäng: Bogi Einarsson
En spelare som återigen visar att han blir viktig. Han löper och dödar ytor för sina motståndare hela tiden. Han löper och löper i 90 min. I dagens match kan nog sprungit ett marathon!

Utöver detta skulle vi vilja dela ut en eloge till Patryk Löfgren för sitt oehörda slit matchen igenom. Marcus Hansson ska även han ha en eloge för sin felfria match!